Learning by action

Learning by action is een zelfstandig gevestigde onderneming van Klaudie Bartelink. Zij is in 1995 afgestudeerd aan de Universiteit Twente bij de faculteit Educational Science en Technology. Daarna heeft zij 10 jaar gewerkt bij Bouwradius Training & Advies; 5 jaar als cursusontwikkelaar en 5 jaar als manager afdeling cursusontwikkeling. In 2005 is zij voor zichzelf begonnen als zelfstandig ondernemer. Vanaf 2006 is de aandacht binnen de dienstverlening steeds sterker komen te liggen op de ontwikkeling van digitaal lesmateriaal, waaronder video. Klik hier voor het curriculum vitae. Klaudie gelooft in “delen is vermenigvuldigen” en betrekt daarom andere professionals bij de werkzaamheden. Vandaar dat in de publicaties veel in ‘wij-vorm’ wordt gesproken. LBA ontwikkelt uitdagende, praktijkgerichte en activerende concepten en producten voor opleidingen, cursussen, trainingen, workshops en congressen voor diverse cursus- en opleidingsinstituten.

Behalve het ontwikkelen van producten verzorgt LBA ook compacte didactische trainingen, workshops en coachingsactvititeiten. Klaudie is lid van NetOO. Learning by action onderscheidt zich door een praktische, aantrekkelijke en leerzame aanpak, waarbij video steeds vaker een belangrijke plaats inneemt. LBA produceert zelf korte video items voor trainingsdoeleinden. Tevens wordt de camera regelmatig door LBA als hulpmiddel ingezet bij gedragstrainingen.

Klaudie is actief en houdt van natuur en avontuur. Ze klimt, duikt, mountainbiked en skiet in binnen- en buitenland. De videocamera speelt hierbij een belangrijke rol. Met name het produceren van onderwaterfilms is een grote passie van haar. Ze zet zich sinds 2009 als vrijwilliger in voor het beschermen van de Noordzee en maakt deel uit van het team Duik de Noordzee schoon en Expeditie Doggersbank.

Op 13 september won zij samen met haar partner de Paul Fentener van Vlissingen AD Natuurprijs.

Op 9 februari 2011 kreeg het project Duik de Noordzee schoon een eenmalige bijdrage van de Nationale Postcodeloterij van € 1.250.000,-.

Op 25 mei 2011 ontving Klaudie de Marina van Damme Beurs voor vrouwelijk toptalent, afgestudeerd aan de Universiteit Twente. De prijs bestaat uit een kunstwerk en 9.000 euro bedoeld voor een grensverleggende carrière move. Klaudie gaat zich verder bekwamen in het produceren van films over het onderwaterleven. De Marina van Damme beurs stelt haar in staat, hiervoor een gespecialiseerde opleiding te volgen. De beurs wordt ter beschikking gesteld door dr. ir. Marina van Damme, die in 1965 de eerste ingenieur was die promoveerde aan de toenmalige TH Twente. De beurs wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Universiteitsfonds Twente. De uitreiking vond plaats tijdens het programma van de UT Innovatielezing.

Meer informatie:
http://www.nieuwsbank.nl http://www.netoo.nl http://www.duikdenoordzeeschoon.nl/

Klik hier voor een artikel over Klaudie Bartelink in het blad Duiken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>